Ügyfélszolgálat telefonszám: 06 72 512 240

Mi az a 3 dolog, amit ne higgyen el a klímákkal kapcsolatban!

1 Nem veszek klímát mert drága az üzemeltetése

Sokan azt gondolják, hogy a berendezéseket ki tudják fizetni, no de a fenntartás sokba kerül. Nem igaz! A mai klímaberendezések olyan műszaki megoldással rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy kevés energia befektetés mellett, nagy hatásfokkal működjenek, ezáltal a legtöbb klima nem éri el egy kisebb hajszárító energia felvételét, mégis képes lehűteni akár egy nagy szobát is.
Szóval nem kell eladósodnia vagy családjától megvonnia valamit, hogy a villanyszámlát ki tudja fizetni.

2 A klímától légúti, ízületi problémáim lesznek

Minden bizonnyal Ön is találkozott nyáron olyan ismerőssel, aki a megfázás tüneteivel küszködött és a klimát okolta mindezért. Vagy éppen arra panaszkodott, hogy szeme bepirosodik, izületei fájni kezdenek, amikor klimatizált helyiségben tartózkodik, ezért nem akar otthonába hűtést. Ez nem törvényszerű!
Csak a helytelenül elhelyezett, rosszul beállított vagy túlméretezett készülékek okozhatnak problémákat. Ha a klima kiválasztása, elhelyezése és használata összhangban van, akkor garantált a magas komfort érzet és a pozitív hatás! A hőfok rossz beállítása sokszor felelős a megfázásért. Jó tanácsként elmondható: a hőfokot célszerű úgy beállítani, hogy az a kinti hőmérsékletnél 6-8 oC–kal legyen kevesebb. Ha a kinti hőfok hirtelen megváltozik, akkor a lakásban is alakítsuk az időjárásnak megfelelően, ebben az esetben kizárt a megfázás következménye.

3 A klímától rossz levegőjű lesz a lakás

Ezt a mondatot is már valószínűleg hallotta valakitől, de ezt se vegye készpénznek! A klíma ugyanis tisztítja a levegőt és egészségügyi szempontból is igen jótékonyan hat a szervezetre!
Azonban a gépek karbantartása (legalább évente) elengedhetetlenül fontos a megfelelő működéshez. Érdekes, hogy sokan magától értetődőnek tartják, hogy autójuknak rendszeres ellenőrzésre és szervizre van szüksége, ám amikor kazánról vagy klimáról van szó, akkor sajnálják rá az időt, energiát vagy a pénzt.
A tiszta, fertőtlenített, karbantartott berendezések esetén kizárt a rossz levegő, és a rendszeres felülvizsgálattal a meghibásodás is megelőzhető.
Az is gyakran előfordul, hogy a lakásban található szagok, illatok, illó olajok bekerülnek a készülék belsejébe, és a levegőfúvás közben ún. „döglött” illatot hoznak létre a légtérben. Javasolt a klíma folyamatos működtetésekor mellőzni vagy csak ritkán használni például az elektromos illatosító készülékeket, vagy gyakrabban tisztítást igényelni a berendezésekre.