Ügyfélszolgálat telefonszám: 06 72 512 240

Szárítja-e a levegőt a klímagép?

Pusztán csak a hőmérséklet csökkenése nem jelent nedvesség csökkenést. Mégis előfordulhat, hogy néha száraz levegőt, alacsony páratartalmat tapasztalunk. Ez jelentkezhet például a bútorokon, vagy érezhető jele a kiszáradt torok vagy száj is.

Az ideális komfort érzet biztosításához ilyenkor nem árt párásító berendezést használni. Az emberi szervezet a 40-60%-os páratartalmat érzi kellemesnek. Fontos tudni, hogy a megfelelő páratartalom megelőzi a poratkák és a penész elszaporodását, emellett a bútorzat és az épület élettartamát is meghosszabbítja.

Léteznek olyan párásító berendezések, amelyek szinte „átmossák” a levegőt, ezeket légmosóknak is nevezzük. Jellemzőjük, hogy egyszerre tisztítják és nedvesítik is a levegőt. Működési elvük szerint, a levegőt vízen átvezetve, azt természetes úton tisztítják meg a legkisebb szennyeződésektől is (por, virágpor, stb). Ezek a légmosók már önszabályozó funkcióval is rendelkeznek, ez azt jelenti, hogy minél szárazabb a levegő, annál több víz párolog el e készülékből.

Többet szeretne megtudni a légmosó berendezésekről? Érdeklődjön vevőszolgálatunkon!